Docent

In 2015 begon ik aan de opleiding Leraar tweedegraads Nederlandse Gebarentaal, aan de Hogeschool Utrecht. Nog geen jaar erna besloot ik om ook te beginnen aan de tolkopleiding. Eind 2020 had ik al mijn punten bij elkaar en mocht ik mijzelf Docent Nederlandse Gebarentaal noemen. Ik ben een enthousiast docent en heb als doel handsvaten meegeven voor communicatie met gebaren. Ik vind het heerlijk om samen met mensen te werken en houd van de interactie met leerlingen en cursisten.

Ik kom uit Rotterdam, maar een stukje reizen voor een opdracht is geen probleem. Al enige tijd mag ik trots deel uit maken van het communicatie team van de NSDSK afdeling Doof/SH en onderwijs ik hier zowel in NGT als NmG, ik stem daarom ook graag af wat de behoeften zijn om een zo goed mogelijk onderwijs plan te maken.

Gebaren(taal) voor iedereen
Als studenttolk en studentdocent kwam ik op allerlei plekken terecht. Allerlei verschillende situaties en allerlei verschillende mensen. Ik wil met mijn diensten een ieder inspireren om op welke manier dan ook te kunnen communiceren. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe mooi zou het zijn om iedereen in ons land te voorzien van de basis van gebaren?

Ik hoop hierin een bindende factor te mogen zijn! Met mijn werk als tolk en docent hoop ik de Nederlandse Gebarentaal en Dovencultuur te delen. Vandaar de naam “Tolk to the Hands”, Tolk als een woordgrap verandert vanuit het woord Talk (praten in het Engels) en Hands omdat deze mooie taal voor een groot deel geuit wordt met de handen.

Rachelle Paays